vineri, 8 ianuarie 2016

Pasiune, iubire și îndrăgostire




            Mă întrebi ce simt. Pentru a-ţi putea răspunde la această întrebare,ar trebui să definesc ce înseamnă pentru mine să simţi ceva,pentru cineva. A simti înseamnă a te descoperi pe tine însuți, înseamnă  să visezi cu ochii deschiși la trăirile intense pe care le ai și le-ai avut pentru o persoană pe care o consideri într-adevar specială. Există o diferență între pasiune, iubire și indrăgostire. Consider că, fluturii în stomac apar atunci cand ești îndrăgostit deoarece trăiești o emoție pentru o persoană pe care nu o cunoști foarte bine și îți place, fară să înțelegi de ce..și vrei să îti pui în evidențâ toate atuu-rile pe care le ai la dispozitie. Iubirea este ceva mult mai profund decât o atractie fizica. Atunci cand iubesti, începi să vezi, întelegi și să apreciezi sufletul persoanei de care esti îndrăgostit. Pasiunea, poate sa fie ceva trecator care să apară și să dispară ca prin mister sau…poate să revină fără să îți dai seama la un moment dat. In opinia mea,o pasiune se poate transforma într-o îndrăgostire, chiar dacă poate, în subconștient. Important e să știm să vedem dincolo de aprențe și să spunem ce gândim și simțim.
            Unul dintre lucrurile pe care nu pot să mi le explic este relația dintre doi prieteni foarte buni(fată și băiat)care devine la un moment dat mai mult decat o “prietenie”.Consider că, dacă un lucru(sentiment) se repetă, este ceva mai mult decât o “nebunie” sau atracție fizică de  moment. Anumite trăiri, simtiri care se repetă au un scop, desigur..dar..care? Chiar nu pot găsi răspuns la această întrebare.
Un prieten foarte bun îi spune amicei sale:
"Sunt gelos pe iubitul tău și nu îmi explic de ce”
“Poate pentru că mă iubești”.
            Ar trebui să ne înțelegem fiecare stare pe care o avem ca să putem să ne dăm seama de ceea ce simțim pentru cineva.Trebuie doar puțină voință și ascultare a inimii. Ea bate dar trebuie să fim atenți la“ritmul pulsului". Cu “ea” trebuie să ne comportam foarte delicat deoarece, dacă are prea multe “zgârieturi”se vindeca greu și nu mai vede raza de soare din exterior.Trebuie să gândim în perspectivă. Fiecare experiență neplăcutâ este o învățătură, nu un eșec. Optimismul este cheia fericirii noastre. De multe ori, ne hrănim doar cu amintiri,trăiri doar pentru că ne este teamă să iubim. Când dăm de iubire, nu știm cum să ne comportam, deși alergăm dupa ea ca după un iepuraș care sare în zig zag în iarba verde crud. Este frumos să prețuim fiecare moment și fiecare trăire și să încercăm să descoperim “eul”nostru și glasul inimii.
                                                                    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu