miercuri, 12 februarie 2020

Singur în doi



Avem relații dar nu avem iubire, sau am pierdut-o pe drum, undeva departe.
Stam in relatii care nu functioneaza, ca sa nu fim vazuti prost in societate, sau ca sa ne complacem in etapa obișnuinței. Dar nici măcar acest lucru nu este cel mai grav. Cea mai mare problema este atunci când ne căsătorim ca "asa trebuie, "asa se cade". De ce sa stam necasatoriti? Da, de ce să stai mai mult de 4-5 ani necăsătorit, dar daca esti nefericit, nu te căsători ca speri ca vei fi. A, si mai mult de atat nu face un COPIL în speranța că va veti uni destinele, subit si in mod magic.

Dacă nu ai timp de sufletul tau, nu poti avea nici de o relație, d'apai de o căsătorie. Dacă înainte de "pasul  cel mare" simti incertitudine, asta inseamna nesiguranta pe ce urmează să fie. Dacă simți pentru o fracțiune ca ceva sau cineva te distrage, asa poate va fi toată viața.

Nu poti fi fericit daca persoana de langa tine nu este fericită. O relatie de iubire este un consimtamant in DOI. Nu exista "nu am timp, nu există "prea mult", nu exista "prea putin". Toate deciziile trebuie luate asumat. Nu trebuie sa existe compromisuri inegale. Nu poti impune unei persoane sa asculte deciziile pe care le iei individual.

Fiti sinceri si spuneti-va adevarul. Vouă si apoi celor din jur.


duminică, 8 septembrie 2019

Rochia de seara




     
     
       
Dezbracă-te de haine dar nu și de caracter, fii atrăgătoare și cu spirit de "vino'ncoa" doar pentru cel care te merită. Lasă-i să te admire,  dar de la distanță. O rochie poate să fie banală in șifonier și să ii dai valoare prin caracter.

        Serile romantice și toate sentimentele sunt puse pe tava doar "lui". Ai curajul să iți exprimi dorința. Poți fii elegantă, pasională și romantică în acelaș timp daca vrei, făra vulgaritate. Totul ține de cuvinte și de atitudine. O femeie atrăgătoare și inteligenta nu se remarcă printr-un decolteu.

         Femeile demne atrag adevărații bărbați. Maturitatea ta ca persoană, te face responsabil în relație dar și în viața. Ridică-ți standardele ca să fii inconjurat de oameni care să te ridice.

         

luni, 11 martie 2019

Tacerea Sufletului




Vorbesc hainele si trupul, vorbeste trecutul. Ce inima a creat, doar ea poate sparge, dar doar atunci cand nu mai exista cuvinte, atunci cand nu mai exista nici speranta, nici trairi constructive.
 Rupi pozele si te avanti catre ceva nou. Starea de bine si gandurile de viitor se instaleaza in minte, dar nu si in suflet. Nu poti sa fugi de sentimente. Le poti reprima, dar revin. Cu voie sau involuntar. Soarele si luna chiar daca nu se vad, se completeaza. Isi stiu rostul. Poti sa minti pe oricine, dar nu si pe tine. Tu esti principalul tau dusman cand vrei sa te amagesti ca iti traiesti povestea, dar una iluzorie de fapt.  Visele care apar din neant, te-ai intrebat de ce apar? Confuzia si nostalgia te-ai intrebat de ce isi fac loc? Tu le-ai lasat. Inconstient, caci nu le poti controla.
            Da-i sufletului ce iti cere, nu ce crezi tu ca are nevoie. Intreaba-l de ce e trist, cand simti ca ceva nu functioneaza asa cum speri, nu trece pe langa emotii ca si cum treci pe langa pietre. Nu alege calea usoara doar pentru ca nu poti sa accepti realitatea. Fii tu! Fii cel care simti ca esti. Lasa visarea sa isi spuna toata poezia, nu o intrerupe, nu o ascunde. Va evada, vrei nu vrei.




marți, 3 iulie 2018

Amanta




          Amanta este ca un fruct oprit. Este acel ceva ce vrei să îl ai dar știi că nu este permis. Sentimentul acesta survine în urma faptului că deja există o relație. A fi amantă, nu inseamnă neapărat o legătură fizică, în anumite situații. Unoeri, este mai grav să stai cu gândul la ,,ea'',în timp ce o ții de mână pe o alta. Nu cred că se mai poate numi relație o legătură ce este ruptă inconștient sau subconștient de gânduri ,,nepotrivite''. Este o dovadă de lasitate și egoism să nu iti recunoști propriile dorințe, stări sau sentimente. Interesant este că atunci când poți avea persoana la care te gândești involuntar, te avânți tot într-o altă relație, intorcându-te cu mintea și cu amintirile, tot în locuri ,,interzise''. Știti voi principiul acela: ,,Ce e interzis, e si tentant''. O atracție fizică trece, se spune, doar că amintirile și stările rămân undeva în spate.
        În momentul când îți iei angajamentul să intri într-o relație, ce vrei să se finalizeze cu o căsătorie, ar trebui să fii natural. Am intâlnit persoane care se schimbă în mod artificial doar pentru că au obiceiuri ce vor să le ascundă. Aici intervine ipocrizia. Dacă nu ne asumăm ceea ce gândim și ceea ce am fost, devenim o persoană fără propria personalitate. Cu ce ajută faptul că cel de lângă noi ne iubește, daca nu iubește pe cineva real de fapt? 





miercuri, 17 ianuarie 2018

Nu am mai scris de mult...






                Nu am mai scris de mult. Nu am scris pentru ca am avut timp să fiu fericită. Am avut timp să mă bucur de o iubire pe care o visam de mult. Am reușit să îmi dau seama câtă iubire pot să ofer și câtă iubire pot primi. Nu am știut până acum ce înseamnă ca cel de lângă tine să te pună mereu pe primul loc. Cu toate acestea, nu pot da cu noroi în sentimente trăite cum fac alții. De câte ori recitesc rânduri vechi scrise la miez de noapte, îmi aduc aminte câte frustrări sau temeri au putut avea anumite persoane pe care le-am avut în preajma. Cred că numai cineva care nu își poate asuma propriile acțiuni preferă să atace decât să păstreze o distanță bine definită. Interesant este că trecutul mi-a căutat prezența o lungă perioadă de timp iar acest lucru mi-a dat de înțeles că într-adevăr contez, nu? M-am amuzat la toate contrazicerile dintre fapte și vorbe. M-am amuzat la toate ideile care urmăreau renunțarea la propia dorință rezultând clișee evidente.

               Acum sunt fericită că am întâlnit o jumătate pe care o căutam de mult. Este minunat că am înțeles în sfârșit că o iubire se demonstrează, se menține și se încarcă mereu cu realizări în doi. Este foarte frumos să ai lângă tine o armură care te protejează de fiecare dată când este nevoie. Când toate dorințele și trâirile sunt împărtășite cu persoana iubită, consider că atunci există o dragoste adevărată.



sâmbătă, 10 decembrie 2016

Scrisoare catre suflet

Draga suflet,


Scriu lacrimile in locul ratiunii mele. Toate emotiile, frustrarile si dezamgirile imi acapareaza mintea si inima. Firircelele de bucurie se chinuie sa imi spuna ca exista si ele intr-un colt pe care am uitat sa il mai privesc. Saracele nu vor altceva decat atentie. 

Am fost acuzata de unii ca ii tin legati de mine. Nu, eu nu fac altceva decat sa lupt. Sa lupt pentru sentimentele frumoase care zac ascunse in strafundul fiintei mele. Nu o sa inteleg de ce oamenii au plecat de langa mine cand mi-am deschis inima si gandurile. Poate ca trebuie sa pastrez totul intr-un cufar pe care doar eu sa il pot deschide.

Am renuntat la tot si am luat-o de la capat cu sperante. Am cazut si m-am impiedicat de o mie de ori ca sa ma ridic mai puternica si mai increzatoare. Am descoperit ca nimic nu este usor si ca iti trebuie putere sa ridici munti. Iti trebuie putere sa ridici visuri si impliniri. Cantecele dragostei pure iti pot oferi cele mai frumoase trairi si stari. Trebuie doar sa invatam sa le ascultam.



marți, 26 aprilie 2016

Stralucirea iubirii adevarate


           Dacă până nu de mult am susținut că am iubit, înseamnă că acum am întâlnit sufletul iubirii pure infinite și eterne. O dragoste adevărată nu are limite și trece orice munți. Fiecare cuvânt este trăit  din adâncul inimii, fiecare gest cât de mărunt prinde aripi de magie care dovedește că sentimentele sunt reale. Alinarea dupa potop este liniștea pe care ți-o daruiește sinceritatea simțirilor împarfumate cu visări trăite în doi pe cărări pline de lumină.
          
          Iubirea îți dă puteri de înger și îți dezmiardă sufletul cu o câldură specială și divină. Strălucirea pe care o radiem când avem dragoste în brațe este peste puterile noastre ca oameni pământeni să o descriem.

          
       
 Cine nu a știut să prețuiască la timp ce ar fi putut avea, acum să își ia adio. Adio de la tot ce ar fi putut visa. Consider că în viață este bine să nu punem orgoliul și frustrările în defavoarea dragostei. De ce? Strici sufletul și destrami conștiința care încearcă să-ți arate calea fericirii, deci drumul spre iubire.